همانطور که میدانید توسط نرمافزار Microsoft Paint موجود در ویندوز میتوان تصاویر را ویرایش کرده و آنها را با فرمتهای مختلفی نظیر JPG و PNG ذخیره کرد. به طور پیشفرض هنگامی که بر روی Save کلیک میکنید فرمت PNG به عنوان فرمت پیشفرض قرار دارد و برای ذخیره فایل با سایر فرمتهای تصویری بایستی آنها را از منوی موجود انتخاب کرد. این موضوع ممکن است گاهی بسیار خستهکننده باشد. در این ترفند قصد داریم روشی را بازگو کنیم که از این پس میتوانید به آسانی فایلها را به صورت مستقیم و سریع با فرمت دلخواه خود ذخیره کنید. این ترفند در Paint ویندوزهای 7 و 8 امکانپذیر است.
بدین منظور:
ابتدا جهت اجرای نرمافزار، کلیدهای ترکیبی Win+R را وارد کرده و در محیط Run عبارت mspaint را وارد نموده و Enter بزنید.
پس از اجرای Paint، بر روی منوی آبی رنگ Paint در سمت چپ بالای صفحهی نرمافزار کلیک کنید.
اکنون بر روی فلشی که در سمت راست قسمت Save as وجود دارد کلیک کنید.
خواهید دید که کلیه فرمتهای موجود برای ذخیرهی تصاویر پدیدار میشوند. اکنون بر روی فرمت مورد نظر خود راست کلیک کرده و Add To Quick Access Toolbar را انتخاب کنید.
خواهید دید که با این کار آیکنی به نوار ابزار Quick Access (موجود در بالای صفحهی نرمافزار) اضافه خواهد شد که با کلیک بر روی آن میتوانید از این پس به آسانی فایل تصویری خود را با این فرمت ذخیره کنید.
برای سایر فرمتهای پرکاربرد دیگر نیز میتوانید این کار را تکرار کنید.
BitLocker ابزاری است که به کمک آن میتوان دادههای خود را در برابر تهدیدهایی مانند حمله هکرها، سرقت و یا گم شدن محافظت نمود. یکی از بهبودهای امنیتی ویندوز 7 که تنها در ویرایشهای Ultimate و Enterprise وجود دارد، ویژگیBitlocker است که توسط رمزنگاری کل درایوهایی که ویندوز و اطلاعات شما روی آنها قرار دارد، تمامی اسناد و رمزهای عبور را امنتر میکند. فقط کافی است یکبار ویژگی BitLocker را فعال نمایید، بعد از آن تمامی اطلاعاتی که روی آن درایو ذخیره میکنید به صورت خودکار رمز میشوند.
رمزنگاری:
رمزنگاری راهی است که بوسیله دستکاری کردن محتوی یک فایل یا یک پیغام برای بالا بردن امنیت آن فایل یا پیغام استفاده میشود، در نتیجه آن فایلها و پیغامها تنها توسط افرادی که مجوز کلید رمزنگاری را دارند و میتوانند با آن کلید فایل را از حالت رمز در بیاورند، قابل دسترسی هستند. به عنوان مثال، اگر شما از وب سایتی وسیلهای را خریداری نمایید، تمامی اطلاعاتی که در تراکنش با آن سایت وارد کردهاید از قبیل آدرس، شماره تلفن و شماره کارت اعتباری رمز میشوند تا به امن بودن این اطلاعات کمک نمایند.
EFS:
EFS یکی از ویژگی های ویندوز است که شما میتوانید از آن برای ذخیره اطلاعات به صورت رمز شده روی هارد دیسک خود استفاده نمایید. رمزگذاری قویترین حفاظتی است که ویندوز برای امن نگه داشتن اطلاعات شما فراهم مینماید.
برخی از ویژگیهای کلیدی EFS :
·رمزگذاری ساده است; تنها نیاز است که در ویژگیهای فایل یا پوشه گزینهای را انتخاب کرده تا این ویژگی فعال شود.
·باید نظارت کنید چه کسی میتواند فایلها را بخواند.
· هنگامیکه فایلها را میبندید، رمز میشوند و هنگام باز کردن فایلها، به صورت خودکار از حالت رمز در آمده و آماده استفاده هستند.
·اگر در مورد فایل رمز شده ای نظرتان عوض شد میتوانید با برداشتن علامت گزینه مربوط در قسمت ویژگیهای فایل آن را غیر فعال نمایید.
توجه: ویژگی EFS در ویندوز7 ویرایشهای starter، Home Basic و Home Premium وجود ندارد. برای این ویرایشها باید موارد زیر را انجام دهید:
· فایل را با استفاده از دستور Cipher.exe در اعلان فرمان ویندوز از حالت رمز در میآورید. (کاربران پیشرفته)
· فایل رمز شده را تغییر دهید.
· یک نسخه از فایل رمز شده را به صورت غیر رمز روی هارد کامپیوتر کپی کنید.
· کلیدها یا گواهینامههایEFS را وارد نمایید.
· به کمک دستورCipher.exe در اعلان فرمان ویندوز از گواهینامهها و کلیدهای EFS، نسخه پشتیبان تهیه نمایید. (کاربران پیشرفته)
تنظیم هارد دیسک برای فعال سازی BitLocker :
برای رمزگذاری درایوی که ویندوز روی آن قرار دارد، کامپیوتر باید دو بخش داشته باشد: یک بخش سیستم ( که حاوی فایلهای مورد نیاز برای راه اندازی کامپیوتر است) و یک بخش سیستم عامل ( که حاوی ویندوز است). بخش سیستم عامل رمزگذاری خواهد شد و بخش سیستم بدون رمزگذاری باقی خواهد ماند تا سیستم بتواند شروع به کار کند.
موتورهای جست و جو چگونه پیشه می کنند؟
موتورهای جست و جو اصلی ترین روش برای کسب اطلاعات کاربران محسوب می شوند. آن ها همچون بزرگراهی عمل می کنند که کاربران را دقیقا به مقصد باره نیاز خویش می رسانند، به این چهره که کاربر مطلب مورد نیاز خویش را تایپ می کند و موتور جست و جو به کمک واژه ها کلیدی او را به سمت منظور مورد نیازش هدایت می کنند.
از جمله موتورهای جست و جو گر بزرگ می طاقت به گوگل، بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو بینگ و یاهو اشاره کرد. عمده ی شدامد هر تارنما از راه موتورهای جست و جو ایجاد می شود. شدامد هر تارنما نقش اخص و بخصوصی در کامیابی یک سازمان یا یک کسب وکار ایفا می کند.
سئو علاوه بر اینکه محتوا یک سایت را به موتورهای جست و جو می شناساند تاثیر زیادی در رتبه ی سایت نیز دارد و اگر سئو به حقیقت اتمام گیرد می تواند تاثیر چشم گیری در شمار بازدید کنندگان سایت و در پایان رشد درآمد یک کسب و کار داشته باشد.
کوئری چیست؟
به کلماتی که کاربر در کادر جست وجو تایپ می کند کوئری جست و جو می گویند که از اهمیت بسیار بالای برخوردار است.
تکنیک های سئو چیست؟
تکنیک های سئو به طور کلی به دو تقسیم سئو کلاه سفید ( white hat seo ) و سئو کلاه سیاه ( black hat seo ) بخش می شوند.
در نسخههای قبلی ویندوز، شما باید این بخشها را به صورت دستی ایجاد مینمودید. در این نسخه از ویندوز این بخشها به صورت خودکار ایجاد میشوند. اگر کامپیوتر شما بخش سیستم را نداشته باشد، ویزارد BitLocker یک بخش سیستم را با استفاده از 200 مگابایت از فضای هارددیسک برای شما ایجاد می نماید. توجه داشته باشید به درایو بخش سیستم هیچ نامی اختصاص داده نمیشود و در پوشههای کامپیوتر هم نشان داده نمیشود.
محافظت از فایلها با استفاده از BitLocker:
میتوانید از گزینه BitLocker Drive Encryption استفاده نمایید تا به حفاظت تمامی فایلهای ذخیره شده روی درایو سیستم عامل و روی درایوهای داده (مانند هارد درایوهای داخلی) کمک کنید. هم چنین میتوانید از BitLocker To Go برای کمک به حفاظت تمامی دادههای ذخیره شده روی درایوهای قابل حمل دادهها ( مانند هارد درایوهای خارجی و درایوهای فلش USB) استفاده نمایید.
برخلاف EFS، که این امکان را به شما میدهد تا فایلهای تکی را رمزگذاری کنید، BitLocker کل درایو را رمز مینماید. شما میتوانید وارد سیستم شده و به طور معمول با فایلهای خود کار کنید، اما استفاده از این رمزگذاری کمک میکند تا هکرها نتوانند به فایلهای سیستمی شما دسترسی داشته باشند تا بواسطه آن پسورد شما را کشف کنند. هم چنین در صورتی که هکرها هارد دیسک شما را بر داشته و بر روی کامپیوتر دیگری ببندند، نمیتوانند به درایوها دسترسی داشته باشند.
هنگامیکه فایل جدیدی به درایوی که توسط BitLocker رمز شده است اضافه مینمایید ، BitLocker به صورت خودکار آن را رمز میکند. فایلها تا زمانیکه روی درایو رمز شده قرار دارند، به صورت رمز باقی میمانند.
در صورتیکه فایل روی درایوی که رمز نیست یا کامپیوتر دیگری منتقل شود، رمز گشایی شده و دیگر به صورت رمز شده نیست. اگر شما فایل را با کاربران دیگر از طریق شبکه به اشتراک بگذارید، این فایل ها تا زمانی که روی درایوهای رمز شده ذخیره شوند، به صورت رمز باقی میمانند و تنها توسط کاربرانی که مجوز دارند، قابل دسترسی خواهند بود.
اگر درایو سیستم عامل را رمز گذاری کنید، BitLocker در مدت زمان راه اندازی برای هر موقعیتی که میتواند یک خطر امنیتی را نشان دهد، کامپیوتر را بررسی میکند. اگز یک خطر امنیتی بالقوه کشف شد، BitLocker درایو سیستم عامل را قفل میکند و برای بازشدن آن یک کلید بازیابی BitLocker را درخواست میکند. مطمئن شوید هنگامیکه برای اولین بار BitLocker را فعال میکنید، این کلید بازیابی را ایجاد کرده باشید.
اگر درایو دادهها (ثابت یا قابل جا به جایی) را رمز گذاری میکنید، میتوانید توسط یک رمز عبور یا یک کارت هوشمند، قفل درایو رمزگذاری شده را بازکنید و یا تنظیم کنید هنگامیکه وارد سیستم کامپیوتر میشوید، قفل درایو به صورت خودکار باز شود.
میتوانید در هر زمانیBitLocker را غیر فعال نمایید، حتی به طور موقت به حالت تعلیق در آورید یا اینکه به طور دائم آن را غیر فعال نمایید.
توجه: قابلیت رمزگذاری درایوها با استفاده از BitLocker Drive Encryption تنها در ویندوز 7 ویرایشهای Ultimate و Enterprise قابل دسترسی است.
فعال سازی BitLocker:
1-بر روی کلید شروع کلیک کنید و سپس از منوی آن گزینه control panel را انتخاب کرده، security را انتخاب کنید و بر روی گزینه BitLocker Drive Encryption کلیک نمایید.
2-گزینه Turn on BitLocker را انتخاب کنید تا ویزارد نصب BitLocker آغاز شود. اگر در این قسمت از شما رمز عبور مدیر شبکه یا تاییده را دخواست کرد، رمز عبور را وارد کنید یا تاییده را فراهم نمایید.
3-مطابق دستورات ویزارد پیش روید.
غیر فعال کردن یا متوقف کردن موقت BitLocker:
1-بر روی کلید شروع کلیک کنید و سپس از منوی آن گزینه control panel را انتخاب کرده، security را انتخاب کنید و بر روی گزینه BitLocker Drive Encryption کلیک نمایید.
2- یکی از دو روش زیر را ادامه دهید:
·برای غیرفعال کردن موقتی BitLocker، گزینه Suspend Protection را انتخاب کرده و روی گزینه yes کلیک نمایید.
·برای غیرفعال کردن BitLocker و رمزگشایی درایو، گزینه Turn off BitLocker را انتخاب و سپس روی گزینه Decrypt Drive کلیک نمایید.نرمافزار WinRAR بدون شک معروفترین و محبوبترین نرمافزار در زمینهی فشردهسازی فایلهاست. در این نرمافزار علاوه بر فشردنسازی فایلها، میتوان فایلهای فشرده با پسوندهای zip ،rar و... را نیز از حالت فشرده خارج کرد. در WinRAR قابلیتی وجود دارد که به وسیلهی آن میتوان پس از Extarct نمودن یک فایل فشرده (خارج کردن آن از حالت فشرده)، آن را به طور خودکار حذف کرد. چرا که معمولاً پس از خارج کردن محتویات فایل از حالت فشرده دیگر احتیاجی به فایل فشرده نخواهیم داشت. همچنین با این کار در حجم پر شدهی هارددیسک نیز صرفهجویی خواهیم کرد. در این ترفند به معرفی نحوهی انجام این کار خواهیم پرداخت.
بدین منظور:
ابتدا بر روی یک فایل فشرده که قصد خارج کردن آن از حالت فشرده را دارید راست کلیک کرده و Extract files را انتخاب نمایید.
در پنجرهی باز شده به تب Advanced بروید.
اکنون به قسمت Delete archive توجه کنید:
به طور پیش فرض این قسمت بر روی Never تنظیم شده است. به این معنی که فایلهای فشرده پس از خروج از حالت فشرده حذف نخواهند شد.
گزینهی Ask for confirmation به این معنی است که از این پس به هنگام خارج کردن فایلها از حالت فشرده از شما سوال میشود که آیا قصد دارید این فایل فشرده را حذف کنید یا خیر.
در نهایت گزینهی Always که به معنی این است که از این پس، پس از خروج فایل از حالت فشرده، فایل به طور خودکار حذف میشود.
پس از انتخاب گزینهی مورد نظر بایستی به تب General بازگردید و Save settings را انتخاب کنید تا این تنظیم ذخیره شده و بر روی تمامی فایلهای فشرده از این پس اعمال شود.
لازم به ذکر است فایل پس از حذف راهی Recycle Bin ویندوز میشود.در Word 2013 میتوانید ظاهر پاکت نامههای ارسالی خود را در ابعاد و اندازههای مختلف و همراه با جزئیات فراوان طراحی کرده و نهایتاً چاپ کنید. همچنین میتوانید برچسبهای مختلف مورد نیاز خود را نیز از این طریق ایجاد کنید. در این ترفند به نحوهی انجام این کار میپردازیم.
بدین منظور:
ابتدا Word 2013 را اجرا کنید.
سپس به تب MAILINGS مراجعه کرده و روی Envelopes کلیک کنید.
در پنجرهی باز شده در قسمت Delivery address بایستی آدرس گیرنده و در قسمت Return address نیز آدرس فرستنده را وارد کنید.
با کلیک بر روی قسمت Feed نیز میتوانید محل قرارگیری طرح پاکت روی کاغذ را مشخص کنید.
همچنین با کلیک بر روی Options نیز میتوانید ابعاد پاکت را تعیین کنید.
در نهایت با کلیک بر روی Print میتوانید طرح را چاپ کنید.
برای طراحی برچسب نیز در همین پنجره به تب Labels بروید.
اکنون در قسمت Address آدرس فرستنده را درج کنید.
با کلیک بر روی قسمت Labels نیز میتوانید اندازه برچسب را تغییر دهید.
در آخر با کلیک بر روی Print برچسب را بر روی کاغذ چاپ خواهید کرد.
اگر بخواهید یک فایل PDF یا یک فایل متنی Word را شب هنگام و با نور کم روی رایانه مطالعه کنید یا این زمان در روز و با نور زیاد اتاق باشد، مطمئنا مطالعه برای شما مشکل خواهد بود. در چنین مواردی بهتر است نور و چگونگی نمایش متون روی صفحهنمایش را نیز باتوجه به شرایط محیط تغییر دهید. انجام این تغییرات توسط یکی از قابلیتهایی که در ویندوز 7 طراحی شده امکانپذیر است. با فعالسازی قابلیت Clear Type در ویندوز و تنظیم صحیح آن در شرایط مختلف، میتوانید متون را واضحتر ببینید و آنها را سریعتر بخوانید.
1ـ روی گوی ویندوز کلیک و در کادر جستجو عبارت cttune.exe را وارد کنید.
2ـ پس از طی مرحله فوق، پنجره ClearType Text Tuner نمایش داده میشود. برای ادامه کار، گزینه Next را بزنید.
3ـ در پنجره جدید مشاهده میکنید که دو پاراگراف متنی بهشما نمایش داده شده است. در این مرحله باید هریک از پاراگرافها را که واضحتر و بهتر میبینید انتخاب کرده و سپس روی گزینه Next کلیک کنید.
4ـ این مرحله و دو مرحله بعد از آن نیز همچون مرحله قبل، برای انتخاب پاراگراف مناسب با دید شما طراحی شده است. در این مراحل نیز باید پاراگرافی را که بهترین وضوح را دارد و خواندن آن برای شما آسانتر است، انتخاب کنید.
5ـ پس از اتمام مراحل، صفحه پایانی را مشاهده میکنید. در این صفحه با کلیک روی گزینه Finish تغییرات اعمال میشود و شما میتوانید متون بهنمایش درآمده روی صفحهنمایش در برنامههای مختلف را با وضوح بیشتری مشاهده و در مدت زمان کمتری آنها را مطالعه کنید.