یکی از نرمافزارهایی که همواره کاربران ایرانی حسرت داشتن آن را میخوردند، اسکن صفحات متنی و تبدیل آن به متن تایپ شده بوده است. فناوری OCR مخفف عبارت Optical Character Recognition تکنیکی است که در آن یک نرمافزار رایانهای، متون موجود در تصاویر دیجیتال را تشخیص میدهد و آنها را به فایلهای متنی قابل ویرایش تبدیل میکند.
این تکنیک در موارد بسیاری کاربرد دارد. بهعنوان مثال فرض کنید مقالهای 100 صفحهای یا یک پایاننامه دانشگاهی چاپ شده را در اختیار دارید و قصد دارید بخشی از آن را ویرایش کنید. مطمئنا تایپ مجدد تمام محتوا نیازمند صرف وقت و هزینه بسیار است، اما در صورتیکه بتوانید با اسکن صفحات موردنظر، متون موجود را به متنهای تایپ شده تبدیل کنید، عملیات ویرایش بسیار سهل و آسان خواهد شد.
فناوری OCR در بیشتر زبانهای دنیا بخصوص زبان انگلیسی با دقت بسیاری قابل استفاده است ولی استفاده از این فناوری برای تبدیل متون زبان فارسی مشکلات بسیاری داشت. این مشکلات به حدی بود که تقریبا انجام این کار در زبان فارسی به امری غیرممکن تبدیل شده بود، اما خوشبختانه گوگل به منظور ارائه خدمات رایگان خود به کاربران، این مشکل بزرگ را نیز رفع کرده است.
پس چنانچه قصد دارید OCR فارسی را آزمایش کنید یا کتاب، مقاله، پایاننامه و هرگونه محتوای دیگر را به متن تایپ شده تبدیل کنید، میتوانید از روش زیر کمک بگیرید:
آموزش کار با سرویس گوگل درایو
1- ورود به گوگل درایو
برای تبدیل متون موجود در تصاویر اسکن شده به متون تایپ شده باید از سرویس گوگل درایو کمک بگیرید. همانطور که میدانید برای استفاده از همه سرویسهای گوگلی نیازمند عضویت در این سایت و داشتن یک کاربری گوگل هستید.
چنانچه قبلا در یکی از سرویسهای گوگل (همچون جیمیل) عضو شدهاید و کاربری در این سایت دارید، با مراجعه به لینک drive.google.com به محوطه کاربری خود وارد شوید. در غیر اینصورت ضمن ورود به این لینک، روی Create account کلیک کرده و یک کاربری جدید در سایت گوگل برای خودتان ایجاد کنید.
2- آپلود فایل
پس از ورود به محوطه کاربری خود در سرویس گوگل درایو، از بالا سمت چپ روی my drive کلیک کرده و در پنجره بهنمایش درآمده گزینه File Upload را کلیک کنید.
در این مرحله باید فایل اسکن شده (فایل شما میتواند در یکی از فرمتهای استاندارد عکس یا PDF باشد) را از روی هارددیسک رایانه انتخاب کرده و با کلیک روی گزینه Open عملیات آپلود در سرویس گوگل درایو را آغاز کنید.
فناوری OCR تکنیکی است که در آن متون تصاویر دیجیتال را به فایلهای متنی تبدیل می کند.
3- تبدیل به متن تایپ شده
اکنون فایل شما در سرویس گوگل درایو ذخیره شده و با یک ترفند ساده میتوانید آن را به متن تایپ شده تبدیل کنید. برای اجرای این ترفند کافی است روی فایل موردنظر با کلیک راست پس از انتخاب گزینه Open With روی Google Docs کلیک کنید.
سرویس گوگل درایو فایل اسکن شده را به یک فایل متنی تبدیل می کند.
فایل شما در ویرایشگر متنی آنلاین گوگل باز شده و میتوانید متن قابل ویرایش را کپی و به هریک از نرمافزارهای موردنظر خود انتقال دهید.
با یک ترفند ساده سایت های مورد علاقه خود را با command prompt باز کنید حتما می پرسید چگونه می توان از طریق cmd سایت ها را باز کرد. این روش برای کاربرانی که مرورگر آنها اجرا نمی شود یا از مرورگری استفاده نمی کنند می تواند جایگزین مناسبی باشد.
حتما برای باز کردن سایت مورد نظر خود از مرورگرها استفاده می کنید. شاید در برخی مواقع برای کاربران پیش آمده باشد که به دلیل ویروسی شدن سیستم یا پاک شدن مرورگر، کمی سردرگم شوید. در چنین مواقعی تنها فکری که به ذهن شما می رسد این است که مرورگر جدیدی بر روی سیستم خود نصب کنید.
در این مقاله به شما آموزش داده میشود که از طریق cmd می توانید سایت مورد نظر خود را باز کنید. حتما از خود می پرسید که چگونه می توان از طریق command prompt یک سایت را در ویندوز اجرا کرد. خب بهتر است وقت را از دست ندهیم و آموزش را شروع کنیم و سایت های خود را با command prompt باز کنید و وب گردی کنید. لازم به ذکر است که اجرا شدن وب سایت ها از طریق command prompt از مرورگر پیش فرض استفاده می شود.
مرحله 1: ابتدا دو کلید WIN+R را برای اجرا شدن RUN فشار دهید و بعد در کادر RUN عبارت cmd را تایپ کنید و Enter را بزنید.
command prompt
مرحله 2: پس از اجرای command prompt عبارت start نوشته و یک فاصله بگذارید سپس آدرس سایت مورد نظر خود را بنویسید به تصویر زیر توجه کنید.
باز کردن سایت اینترنتی با command prompt
مرحله 3: پس از نوشتن دستور مورد نظر و زدن کلید Enter پس از چند ثانیه بصورت خودکار سایت مورد نظر شما باز شده و می توانید از مطالب آن استفاده کنید. از این طریق سایت مورد نظر شما توسط مرورگر پیش فرض شما باز می شود.
در صورتی که شما مرورگری برروی سیستم خود نداشته باشید سایت شما توسط ویندوز اجرا می شود.
خیلی وقتها پیش آمده که واقعا از ته دل خواستهایم فایل صوتیِ ویدئویی را که مشغول تماشایش هستیم، داشته باشیم. برای انجام این کار تنها چیزی که لازم داریم یک برنامه کارا و ساده است تا بتوانیم فایل صوتی را از تصویر جدا کرده و آن را به هر فرمتی که میخواهیم ذخیره کنیم.
در این مطلب با نرمافزاری آشنا میشوید که این کار را مثل آب خوردن برایتان انجام میدهد.
برنامه Avidemux
برنامه اوپن سورس اویدماکس مدتهاست که به عنوان یکی از بهترین برنامههای کانورت ویدئو، بریدن آهنگ و فیلتر گذاری شناخته میشود.
اولین کاری که باید بکنید این است که آخرین نسخه اویدماکس را روی سیستمتان نصب کنید. در این آموزش از نسخه 64 بیتی برای ویندوز 8.1 استفاده شده است:
نرم افزار تبدیل فایل تصویری به صوتی
پس از نصب، اویدماکس را باز کنید، روی File>open کلیک کنید یا اینکه پوشه کوچکی که در گوشه تصویر به نمایش درآمده انتخاب نمایید.
به محلی که ویدئوی شما در آن قرار گرفته بروید و آن را انتخاب کنید و Open را بزنید.
تبدیل فایل تصویری به MP3
از لیستی که زیر عنوان Audio Output وجود دارد فرمت Mp3 را انتخاب کنید.
برنامه Avidemux
اگر لازم میدانید میتوانید بیت ریت و کیفیت را هم تعیین کنید. برای این کار روی Configure کلیک کنید. هر چه میزان بیت ریت بالاتر باشد، حجم فایل شما هم بالاتر میرود که البته ارتباطی با کیفیت فایل شما نخواهد داشت. میتوانید برای بالا بردن کیفیت فایل صوتی خروجی، عدد مربوطه را تا مقدار 9 بالا ببرید، ولی نیازی نیست چنین کنید.
سئو خارجی off-page seo چیست ؟!
به گونه ای این طریق در مقابل سئوی درونی قرار دارد و به گردآور تکاپو هایی که در بیرون از سایت برای افزایش رتبه و ترافیک شود، سئوی خارجی در اصل دریافت سیگنال های مثبت از سایت های دیگر به سایت خویش هست. گرچه با آپدیت های جدید گوگل کارایی سئوی بیگانه نسبت به سئوی درونی کمتر هست اما کماکان کارایی دارد.
تذکر: سئوی بیگانه مثل شمشیر دولبه هست، به همان اندازه با صحیح اتمام دادن آن میتواند کارایی مثبتی بذارد با اشتباه در آن میتواند مضر باشد و مایه کاهش رتبه شود.
بهینه سازی عکس در سئو وردپرس
سئو تصاویر هم از اهمیت زیاد فوقانی قرار دارد و حتما باید رعایت شود. استفاده کردن از تصاویر علاوه بر اینکه ارسال مطالب سریعتر میشود، در ممانعت از خسته شدن چشم هم تاثیر دارد، در ضمن مایه افزایش ماندگاری کاربر در سایت میشود برآیند اینکه باعث کاهش bounce rate میشود. بعد میتوان گفت کاربرد نکردن از عکس ها در نوشتجات بزرگترین اشتباه شدنی هست.
چند نکته بسیار مهم برای سئو عکس هستی دارد که با رعایت آنها زیاد کامیاب خواهید بود
۱)اسم فایل تصاویر :
یکی از موارد خیلی مهم که کمتر کسی به آن توجه میکند اسم فایل عکس ها هست.
حتما موارد زیر را رعایت کنید :
اسم فایل انگلیسی باشد
برای فاصله قراردادن یا بیم کلمات از (-) استفاده کنید
۲)تگ عنوان و تگ جایگزین (alt tag):
خیلی خلاصه و سودمند به شما میگم در ابتدای عنوان حتما از واژه کلیدی استفاده کنید
مشابه تصویر
آموزش سئو وردپرس:بهینه سازی تصاویر
۳)حجم عکس
در ادامه خواهیم گفت که سرعت سایت کارایی بسیار زیادی روی سئو سایت دارد ، برای همین سعی کنید تا کران ممکن حجم عکس ها زیر باشد و از فرمت jpg کاربرد کنید
نکته مهم
حتما این نکات رو موعد بارگذاری تصویر لوگو سایتتون در دسته هدر رعایت کنید. مخصوصا نوشتن کلمه کلیدی در تگ ها.
سئوی خارجی شامل
لینک سازی خارجی
شبکه های اجتماعی social media
ثبت در گوگل مپ
شبکه های اشتراک گذاری بوکمارک social bookamrk
آموزش مجانی سئو وردپرس با افزونه yoast seo
آموزش رایگان سئو وردپرس:افزونه yoast seo
افزونه yoast seo برای ارزیابی سئوی درونی زیاد مناسب هست و شما میتوانید با به کارگیری این افزونه مواردی رو که از عقیده گوگل مهم هستند رو میتونین بررسی کنین که این افزونه پیشنهاد هایی رو به شما ارائه میدهد. آموزش جامع سئو شما با yoast seo میتونین در انتهای همگی مقالات رسیدگی های افزونه و پیشنها هایی برای بهبود سئو رو ببینین ، که با هر تغییر در درونمایه در همان لحظه دگرگونی ها سئو را به شما نمایش میدهد.
در پایان روی منوی Audio کلیک و Save audio را از آن منو انتخاب کنید. محلی که میخواهید فایل خود را در آن بریزید یافته و به نام فایلتان پسوند MP3. را بیافزایید، زیرا برنامه این کار را به طور خودکار انجام نمیدهد.
نرم افزار تبدیل فایل تصویری به فایل mp3
در آخر روی Save کلیک کنید و منتظر باشید تا این فرایند تکمیل شود.
فرض کنید میخواهید یک موسیقی ملایم بر روی کل اسلایدهای شما قرار گیرد. برای این کار، مراحل زیر را طی کنید:
۱- روی اسلاید اول کلیک کنید.
۲- در تب Insert روی دکمه Audio و سپس روی Audio on My PC کلیک کنید:
۳- روی آیکون فایل صوتی که روی اسلاید ظاهر شده کلیک کنید و به تب PLAYBACK بروید.
۴- مطابق تصویر زیر، تیک گزینههای مشخص شده را بزنید:
توضیح گزینهها:
Start Automatically : باعث میشود به محض شروع SlideShow پخش صدا نیز شروع شود.
Play Across Slides : باعث میشود صدا در کل اسلایدها شنیده شود.
Loop until Stopped : باعث میشود اگر صدا به انتها رسید، دوباره از ابتدا پخش شود.
Hide During Show : باعث میشود آیکون صدا در اسلاید دیده نشود.
نکته جالب:
این موضوع سؤال خیلیها بوده و هست بنابراین همانطور که در تصویر بالا میبینید، در آفیس ۲۰۱۳ مایکروسافت گزینهای در نظر گرفته با عنوان Play in Background که با انتخاب آن، در حقیقت همه تیکهای بالا را زدهاید! یعنی کافی بود همان ابتدا بگویم که روی این گزینه کلیک کنید! کار را خیلی راحتتر کرده است!
وایبر یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای پیامرسان در سراسر دنیا است که در ایران نیز به عنوان محبوبترین اپلیکیشن در این حوزه به شمار میرود.
در جدیدترین بروزرسانی این اپلیکیشن امکانی به آن اضافه شده است که میتوانید برای گروههای خود یک ادمین (مدیر) انتخاب کنید.
اگرچه با شروع سال 94، تعداد بسیاری از کاربران ایرانی با افت سرعت شدید این اپلیکیشن، به حدی که استفاده از آن را غیر ممکن میکند مواجه شدهاند، اما با این حال هنوز کاربران در حال استفاده از آن هستند و همین موضوع نشان از محبوبیت بالای این اپلیکیشن در داخل کشور دارد.
بخش بزرگی از این محبوبیت وایبر، به گروهها، چه از نوع فامیلی، چه دوستانه اختصاص دارد و به احتمال زیاد شما هم حداقل یک گروه وایبری را در لیست گفتگوهای خود دارید. تا پیش از جدیدترین بروزرسانی وایبر، این گروهها به طور کامل یک مکان عمومی به حساب میآمدند به طوری که اگر شخصی را به آن دعوت میکردید، دیگر هیچ راهی برای برگشت از این تصمیم و خارج کردن آن فرد از گروه نداشتید.
درواقع امکانات تاسیسکنندهی گروه با اشخاصی که بعد از آن اضافه میشوند یکسان بود که این موضوع در مواقعی موجب مشکلاتی میشد. اما با امکان جدیدی که وایبر در اختیار شما قرار میدهد میتوانید یک ادمین برای گروه خود انتخاب کنید تا در صورت نیاز، بتوانید فردی را از گروه خود خارج کنید. امکانات ادمین گروه تنها در حد حذف افراد از گروه خلاصه خواهد شد و همچنان افراد دیگر نیز میتوانند عضوهای جدید به گروه دعوت کنند.
چگونه در گروههای وایبر ادمین شویم؟
این امکان به صورت پیشفرض در گروههای جدید قرار خواهد گرفت به این صورت که، شخصی که گروه را تاسیس میکند، به طور پیشفرض ادمین گروه نیز خواهد بود. اما برای گروههایی که پیش از این ساخته شدهاند و البته به آخرین نسخهی وایبر به روزرسانی کردهاند، گزینهای در منوی کناری با عنوان Add Me As Admin اضافه میشود که با کلیک روی آن میتوانید ادمین گروه شوید.
نکتهی جالب و شاید حاشیهسازی که در این بخش قرار دارد این است که شخصی که زودتر این گزینه را ببیند و روی آن کلیک کند به ادمین گروه تبدیل میشود حتی اگر جدیدترین عضو گروه باشد و بعد از آن نیز شخص دیگری قادر به انتخاب این گزینه نخواهد بود و تنها در صورتی امکان وجود ادمین دوم وجود دارد که ادمین اصلی او را تایید کند. این موضوع مورد انتقاد جدی برخی از کاربران قرار گرفته است بخصوص در گروههای عمومی که افراد داخل گروه شناخت چندانی از هم ندارند. در این گروهها شخصی که به طور اتفاقی ادمین میشود به طور سلیقهای میتواند افراد دیگر را از گروه حذف کند.
اگر شما هم علاقهمند به ادمین شدن در گروههای دوستانه و فامیلی خود هستید، کافی است تا جدیدترین نسخهی وایبر را دانلود، و بعد از آن مانند تصویر بالا، خود را به عنوان ادمین گروه انتخاب کنید.