همانطور که گفته شد ده تگ مختلف برای ساخت یک لینک یگانه هستی دارد که با اسفتاده ترکیبی از انها می نا پیوندهای بونیک را برپایی کرد. در عمل بسیاری از سایتهای وردپرسی از ساختارهای ذیل بهره می گیرند:
۱-نام پست (%postname%):
مثال: www.yourwebsite.com/big-news
نام پست یگانه از رایج ترین طریق های ساخت پرمالینک برای صاحبان وردپرس است. یکتا از انگیزه ها بکارگیری این طریق به یادماندنی تر بودن پست ها و همینطور اختصار شدن URL است. چنین ساختاری برای وب سایتهایی که یومیه تا چند پست آپدیت می کنند اصلاً جالب نیست چرا که ساخت پیوندهای یکی کار سختی خواهد بود. مثلاً اگر یکبار از عبارت “اخبار-آی فون-۶” استفاده کنید دیگر قادر به بکارگیری آن نخواهید بود.
۲-طبقه بندی + نام پست (/%category%/%postname%):
مثال: www.yourwebsite.com/sports/big-news
بکارگیری طبقه بندی در کناره اسم پست می تواند URL شما را به طور قابل توجهی “سلسله مراتبی” کند و این سوژه را تضمین کند که کاربر خواهد توانست، دسته مقاله را تشخیص دیتا و حتی به مطالب بیشترِ آن دسته، دست یابد. همانطور که پیشتر نیز گفته شد، گوگل دودمان مراتبی شدن URL را راه حلی برای درمان
سئو وردپرس به زبان ساده می داند. بعد بیشتر به طبقه بندی ها اهمیت دهید.
۳- تاریخ + اسم پست (%year%/%monthnum%/%day%/%postname%):
مثال: www.yourwebsite.com/2014/05/01/big-news
سایت های با ترافیک بالا در انتشار مطالب، قطعاً دربایستن به ساختار پیچیده تری دارند لغایت بتوانند URL های غیر تکراری ایجاد کنند. محدود کردن نام پست با یک تاریخ روزانه می تواند تضمین کند لغایت هیچگاه، هیچ پستی پرمالینک تکراری نگیرد. تارنما هایی که روزانه حداکثر یک یا دو مقاله در روز منتظر می کنند می توانند روز را فاکتور گرفته و تاریخ را در کران سال و ماه چکیده کنند.
پیشنهاد پارسیشی:
اگر وب سایتی خبری دارید توصیه می شود از ساختار: (%year%/%monthnum%/%day%/%postname%) سهم بگیرید. در واقع اگر سایت خبری شما در روز چند خبر را منتشر می کند، ایبن ساختار بهترین نتیجه را برای سایت شما به تعقیب خواهد داشت. مثال های بین المللی: (mashable.com و engadget.com). چنانچه سایت شما غیر خبری است، با توجه به توضیحات بالا، بکارگیری (%postname%) و یا (%category%/%postname%) بسنده-بسندگی می کند.
پرمالینک فارسی باشد یا انگلیسی؟
متداول است که بسیاری از سایت ها از پرمالینک انگلیسی بهره می برند (مثلا در همین پارسیش!). سابق بر این بکارگیری پرمالینک انگلیسی اقدامی بهینه، برای افزایش سئو محسوب می شد چرا که انگاشت بر این بود که ربات ها با پرمالینک های انگلیسی رابطه بهتری دارند که شاید تفکر راستی بود. ولی امروزه که زبان های مختلف از جمله فارسی به شکل قابل توجه ای در گوگل ساپورت می شود، آیا همین قضیه استوار است؟ بر پای بست، نظر بعضی صاحب نظران
سئو وردپرس، موتور جستجوگر گوگل توانایی ترجمه پرمالینک ها به یکدیگر را دارد به این معنا که اگر مثلاً، شما سایت پارسی داشته باشید و از پرمالینک انگلیسی استفاده کنید گوگل با قابلیت ترجمه، تارنما شما را به کاربر نشانه می دهد.
برای مثال بس است “توان در جاوا” را در گوگل سرچ کنید. خواهید رویت که اکثر وب سایتهای نمایش دیتا شده انگلیسی زبان هستند! اگر جمله “توان در جاوا pow” را سرچ کنید، اوضاع بدتر می شود و تمام سایتهای نمایش دیتا شده انگلیسی خواهند بود. بعد این نشان می دهند که گوگل توانایی تبدیل زبانی پرمالینک ها را دارد ولی اینکه اولویت را به کدام می دهد نیز مهم است، مثلاً اگر یک سایت پارسی چنین مطلبی را فرآوری کرده بود، گوگل رتبه بهتری به آن نمی داد؟ قصد از این نمونه ها این است که تذکر دهیم گوگل تونایی ترجمه پرمالینک ها (و حتی مطالب سایت) را دارد و این خاصیت را در کمک به جستجوی بهتر بکار می گیرد.
پس می نا گفت که از عقیده تئوری، اینکه گفته می شود: پرمالینک چه پارسی باشد چه انگلیسی تفاوتی نمی کند احتمالاً درست باشد، اما در عمل این جستار کمی پیچیده تر است. تجربه شخصی! اثر می دهد بکارگیری پرمالینک های پارسی تاثیری مستقیمی در افزایش سئوی یک سایت فارسی دارد. البته پافشاری می کنم اگر سایت شما بازدیدخور زیادی دارد نباید نگران این سوژه باشید. مثلاً سایتی مثل پی سی دانلود اصولاً از هیچ پرمالینک حروفی استفاده نمی کند و مطالب را بر اساس ID، یکی می کند و هیچ نگرانی ای در خصوص پرمالینک ها ندارد.
سئو
۳-تولید محتوای با کیفیت و بهینه سازی المنت های مختلف
سوالی که ابتداً باید به آن استجابت داده شود این است که: چه تاکتیکی بهترین نتیجه در سئو را عامل می شود؟ پاسخ: ایجاد محتوای باکیفیت!
سوال بعدی که احتمالاً خواهید پرسید این است که: محتوای با کیفیت چگونه محتوایی است؟ پاسخ: این اصطلاح اگرچه کمی گنگ و حتی گیج کننده است ولی از چند تقسیم قابل تعریف و تفکیک ساختن می شود که موارد مهم آن به شکل ذیل است:
یونیک و یا احد بودن مطلب: بکارگیری مطالب تکراری به هیچگونه مثمر ثمر نیست. اصولاً گوگل از مطالب تکراری پیشباز نمی کند و حتی شدنی است بواسطه اینکار با شما برخورد کند و وب سایت شما را به قهقرا بکشاند! البته اگر می خواهید نقل قولی از یک مرجع داشته باشید چیزی دیگری است، ولی کپی کردن مطلب چندان شغل پسندیده ای نیست. مطلب نویسی در موضوعات مشترک نباید به این معنا باشد که شما نشان سایرین را به اسم خودتان منتشر کنید. کاربران نیز علاقه چندانی به دید مطالب تکراری در یک سایت ندارند و در صورتی که سایت شما را کپی شغل تشخیص دهند عطایش را به لقایش خواهند بخشید. البته این هم یک قضیه تئوری وار است. در عمل آیا چنین موضوعی صادق است؟ بویژه در ایران که کپی رایت معنا ندارد؟ مختصرا بگویم که عموماً خیر. کپی کردن کار خیلی ها را رونق دیتا و چه ملتی که پشت دروازه این سایتها صف نکشیده اند!
مطالب مفید: اینکه نوشتار شما در چه حدی می تواند چیز جدیدی به کاربران یاد دهد می تواند در تولید یک محتوای مفید کارساز باشد. اینترنت پر است از کاربرانی که به پیگیری یاد دریافت جزئی ترین موارد هستند پس اگر کمر همت را بسته و مطلبی سودمند و درخور آموزش تولید کنید حاصل دست رنج خویش را خواهید گرفت. یک مثال از این مطلب را اینجا خواهید یافت.
اشتراک پذیری: وقتی مطلبی با کیفیت باشد ملت به پیگیری به اشتراک گذاری آن می روند. البته صرفاً بکارگیری مطلب و نوشتار بسنده-بسندگی نمی کند. به کارگیری شوخی ها و یا داستانی کردن نوشتار می تواند سبب ترغیب کاربران به اشتراک گذاری مطلب شود.
قبل از اینکه شروع به نوشتن مطلبی نمایید باید چند سوال را به خود پاسخ دهید:
آیا مطلبی که می خواهم بنویسم، به سایت من و موضوعات آن مربوط می شود؟ آیا کسانی که سایت مرا می شناسند تمایلی به اخذ این اطلاعات جدید دارند؟ اگر پاسخ را نمی دانید و یا در باره آن مطمئن نیستید بهتر است از نوشتن آن مطالب صرف نظر کنید
مطب را برای چه کسی می نویسید؟ برخی بلاگر علاقه دارند لغایت تنها در مورد مطالب باره علاقه خود پست بگذارند! و اهمیتی به آنچه که دیگران اخ دارند بخوانند، ندارند. اگر مطلبتان منحصر به خودتان است و اهمیتی برای کاربران ندارند در مورد آن چیزی ننویسید.
آیا این نوشتار می تواند گره از مشکلات کسی مفتوح کند؟ قطعاً کاربران از مطلبی که آموزشی باشد و چیزی به آموزه های آنها بیفزاید، استقبال خواهند کرد بخصوص اینکه این آموزش دربرگیرنده راه حل هایی برای خلاصی از شر بعضی مشکلات متداول باشد. اگر تشخیص می دهید که مطلبتان در این محدوده قرار دارد می توانید اطمینان داشته باشید که مطلبتان مفید خواهد بود. یک نمونه از این گونه مطالب اینحا آورده شده.
نکته ای که باید همش مد نظرتان باشد این است که هیچ چیز به اندازه یک مقاله تک و ویژه که مفید باشد و البته قابل اشتراک گذاری بودن هم در آن لحاظ شده باشد، کارایی مستقیم بر سئوی شما نمی گذارد. اما آیا تنها نگارش مطالب بسنده-بسندگی می کند؟ قطعاً خیر مواردی دیگر هم هست که باید مطلب شما را خاص تر نماید:
عکس های خاص و یونیک: از عکس هایی در مطلبتان کاربرد کنید که رابطه مستقیمی با مطلب شما داشته باشند لغایت بتوانند در عین اینکه توجه کاربران را به خود معطوف می کنند ارزش به اشتراک گذاری مطلب را نیز بالا ببرند و کاربران را ترغیب به اینکار بکنند. مثلاً اگر کسی بخواهد عکس مطالب شما را به Pinterest اضافه کند لازمه اینکار چیست؟ پاسخ ساده است عکس! پس اگر مطلب فاقد عکس باشد شما گرد از دامنه های پر اهمیت به اشتراک گذاری را از دست دیتا اید. البته دقت داشته باشید که بیان کردیم: یونیک. به این معنا که عکس شما باید مثال جدیدی از تصویر را عرضه نماید و نه اینکه صرفاً کپی باشد. پس اگر نمی توانید عکسی تولید کنید می توانید به سراغ سایت های عرضه کننده عکس مثل stock بروید و عکس های ویژه خویش را به گوگل معرفی نماید. گوگل علاقه خاصی به عکس های جدید و یونیک دارد و آن را در رتبه بندی های شما لحاظ می کند.
اینفوگرافیک: اگر نمی دانید اینفوگرافیک چیست در یک جمله آن را برای شما تعریف می کنم:
اینفوگرافیک در واقع ارائه خلاصه ای از مطلب در قالب عکس است. مثلاً اگر شمردن جمعیت ایالت های ایران را بر روی نقشه و در مساوی شکل هر ایالت بنویسیم، به ابتدایی ترین شکل ممکن از اینفوگرافی کاربرد کردیم و دید بصری کاربر را در گرفتن اطلاعات سهیم کرده ایم. اینفوگرافیک یکی از بهترین گذرگاه حل های انتقال اطلاعات به سایرین است که در عین اشتراک پذیری می تواند با تولید یک عکس یکتا و یونیک به رتبه بندی بهتر سایت شما کمک کند و حتی کاربران ترغیب به اشتراک گذاری کند.
ویدئوهای با کیفیت و پادکست های آموزنده: احتمالاً باورداشت نکنید ولی محتواهای ویدئویی و شنیداری در سال های پسین به یک شاخص اصلی در ارزش گذاری محتوا از طرف گوگل بدل شده است. این محتواها این پیام را به گوگل می رساند که محتوای من کاملاً اختصاصی است.
اشتراک پذیری فقط به معنای Share کردن مطالب در شبکه های اجتماعی نیست. برخی مواقع اوقال تولید یک کتابچه الکترونیکی و یا همان پادکست اختصاصی سب می شود تا لینک های مطالب شما در سایت های سایر نیز به اشتراک گذاشته شود . سبب گسترش نام سایت شما گردد.
در همه اگر بخواهیم خلاصه ای از این دسته تعبیه کنیم، می توانیم بگوییم: مطالب با کیفیت و یونیک که با قصد مفید بودن تولید شوند و ارزش اشتراک پذیری خویش را به اثبات برساند می تواند تاثیری چشمگیری بر روی رنک سایت شما داشته باشد. پس می توان گوگل=مطالب یکتا و اختصاصی دانست.
آیا کاربران به سایت شما وارده شده، و سریعاً آن را ترک می کنند؟ آیا آنها مطالب شما را توییت می کنند و یا در شبکه های اجتماعی منتسب به شما پرکار هستند؟ اگر چنین است: چه تعداد از کاربران به طور میانگین اینکار را اتمام می دهند؟ آیا کاربران وارد شده به سایت شما در بخش های دیگر سایت نیز پخش شده و مطالب سایر را نیز مطالعه می کنند؟ آیا سایت های همرده و مشابه، شما را لینک می کنند؟